Лековерни българи станаха жертви на поредната виртуална измама с кредити

...
 Лековерни българи станаха жертви на поредната виртуална измама с кредити
Коментари Харесай

Три пъти мери, веднъж режи

 Лековерни българи станаха жертви на следващата виртуална машинация с заеми онлайн. Този път нашенците са били зарибени с предложения за нисколихвени заеми, отпускани бързо и елементарно от непознати банки. За приемане на заема обаче жертвата трябвало първо да заплати доста солени такси. А откакто преведе парите, тя по този начин и не вижда и цент от обещания заем. Поредната кукичка за балъци сподели, че ни липсва обикновена кредитна просвета. От време оно хората по света са измислили банките. Отиваш, получаваш информация за размери на заема, лихви и такси, аплайваш си и в случай че си утвърден, получаваш парите. Така че е добре да заложим на сигурното. Само по този начин след това няма да имаме неприятни изненади. Още повече
че практиката на множеството банки освен у нас, а и по целия свят, е таксите за утвърждение на заема да бъдат удържани от самия заем след отпущането му. Както се споделя чисти сметки, положителни другари.

Българинът обаче си умира да прецака, да преметне другите и да се окаже на спекулация. Затова и измамниците измислят непрестанно нови схеми. Знаейки, че все избираме лесното и бързото, в рискови обстановки безогледно вземаме пари от лихвари и непроверени компании за бързи заеми. Причината е, че там няма да го карат да потвърждава приходите си и да събира сума документи, нито пък ще се постанова да чака с дни и седмици. Просто споделя каква сума му е нужна и я получава след минути. Обаче на каква цена, за това научава по-късно, когато се постанова да стартира да връща заема. И когато разбере, че се е набутал да заплаща освен месечни, само че и ежедневни лихви, в един прелестен миг от 100 заемът му става 1000 лева Така че яденето и пиенето към този момент няма толкоз да му се услаждат. Учудващо е за какво продължаваме да се хващаме на въдицата като някакви шарани, при изискване, че ежедневно се огласяват такива случаи.

Всъщност като се замислим, преди години, в зората на демокрацията, се случи нещо сходно, когато много хора изгоряха около така наречен пирамиди.

Внасяш 1000 лева и за една година те стават 2000 лева, че и повече. Да, но както се споделя, такова животно нема. И е добре в такива случаи да се научим да ревизираме авансово какво ни оферират. Хората са го споделили - три пъти мери, веднъж режи. Когато забележим такива високи лихви, незабавно би трябвало да ни светне алената лампичка, че има нещо гнило. Така че даже и да сте в затруднено състояние, не тичайте при лихвари. Защото по-късно ще ви излезе през носа.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР